top of page

ZEVEN TIPS OM JE HARDLOPEN TE VERBETEREN

Beweeg, Massage, Leef


Met de Marathon Rotterdam snel aan het naderen (15 & 16 april!) En ik dacht dat ik de nuttigste tips zou verzamelen om je op je best te laten rennen en klaar te maken voor de aankomende 42 kilometer lange afstand. Ik heb het internet afgezocht, een aantal handige tips verzameld en verzameld, van het eten tot het vastspijkeren van je ademhalingstechniek, die je zeker helpen tijdens het hardlopen op je beste dag!


Eet energie die voedsel stimuleert


Het vastleggen van kilometers is niet de enige truc om een ​​betere hardloper te worden. Het voedsel dat je in je lichaam stopt, heeft grote invloed op hoe je presteert.


Om ervoor te zorgen dat je spieren efficiënt werken en de hele loop blijven duren, moet je ze zuurstof toedienen, ongeacht de afstand. Gezondheidsstudies tonen aan dat bepaalde voedingsstoffen je lichaam ertoe aanzetten zuurstof aan uw spieren af ​​te geven, waardoor je niet op de muur slaat en je prestaties verbetert.


Hoewel een verscheidenheid aan voedingsstoffen belangrijk zijn voor hardlopers, onderscheidt men zich als een ster voor het verbeteren van de prestaties: ijzer. Van nature aanwezig in veel voedingsmiddelen, helpt dit mineraal zuurstof naar je spieren te brengen.


Zuurstof is voedsel voor de spieren die je helpen te rennen, en zonder de juiste tanken zal hun vermogen om te werken niet lang duren. Dus, een dieet rijk aan ijzer is noodzakelijk om het volgende niveau van prestaties te bereiken.


IJzer-rijk voedsel om toe te voegen aan uw winkelwagentje zijn onder meer:


rood vlees

Varkensvlees

Bonen

Spinazie

Kippenlever


Donkere chocolade of een superfoodies verpakte smoothie zorgt voor een perfecte voorloop snack.


Perfectioneer je ademhalingstechniek


Een goed geïmplementeerde ademhalingstechniek helpt je om langer in een snel tempo te rennen. Een veel voorkomende truc is om te voorkomen dat je ademt met je borst en deze te vervangen door diafragmatische (maag) ademhaling. Terwijl je ademt, moet je borstkas stil blijven staan ​​terwijl je maag op en neer gaat. Dit zal je zuurstofopname maximaliseren.


Oefen planken


Het introduceren van planken in je looptrainingsregime zal ongetwijfeld je kern verbeteren. Wisselen tussen verschillende soorten planken (dat wil zeggen zijplank, spider plank en een been plank) op een dagelijkse basis is een geweldige manier om te bouwen op de basis van je lichaam en het verbeteren van je uithoudingsvermogen en het bovenlichaam kracht.Verander je hardloop tempo


Regelmatig je looptempo afwisselen, zal je uithoudingsvermogen en snelheid op de lange termijn meer ten goede komen dan altijd duwen om in je snelste tempo te rennen.


Ren heuvels regelmatig


Als je dezelfde afstand over een heuvelachtig oppervlak in plaats van een vlakke heuvel afrijdt, zal je harder werken en je uithoudingsvermogen verbeteren. Het is niet alleen heuvelopwaarts rennen waar het voordelen heeft, het rennen van heuvels werkt ook in je onderbuikspieren en quads!


Rustdagen hebben


Het hebben van rustdagen en het laten herstellen van je spieren is net zo belangrijk als trainen, wat betekent dat je je spieren niet te zwaar zult belasten en jezelf verwondt!


Heb massage therapie


De introductie van sportmassage of Deep Tissue-massagetherapie zal je spierweefsel verjongen en eventuele verwondingen tijdens jetrainingsproces bestrijden.


Neem je deel aan de Rotterdam Marathon?


Als het de eerste keer is dat je de race runt, is er veel informatie om in te nemen. Klik hier voor alle details die je moet weten, inclusief ochtendvoorbereiding, reisinformatie en de Marathon van Rotterdam.

Comments


bottom of page