top of page

MASSAGE, MEDITATIE EN YOGA: DRIE OPTIES VOOR ZELZORG

Meditatie, Massage, Beweeg, Leef


Gunstige veranderingen in uw levensstijl aanbrengen hoeft niet drastisch te zijn.


Zelfs kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in hoe je zich voelt, ongeacht je gezondheidsdoelen. Aangezien de meesten van ons stress ervaren, is het noodzakelijk om een ​​manier te vinden om rust en ontspanning in ons dagelijks leven en onze zelfzorgroutines te bevorderen. Yoga, massage en meditatie zijn drie methoden die je kunt overwegen op je weg naar welzijn.


Massage

Massage is een alternatief onderdeel geworden van de moderne, reguliere gezondheidszorg, aangeboden en aanbevolen in combinatie met een groot aantal situaties. Deze situaties omvatten sportblessures en sommige chronische gezondheidsproblemen.


Massage omvat het manipuleren en aandrukken

van huid, spieren, banden en pezen.


Verschillende soorten massage kunnen gericht zijn op specifieke problemen en delen van het lichaam. U kunt ook het type massage kiezen dat u wilt op basis van uw behoeften, waaronder:

  • Ontspanningsmassage massage: zachte massage die cirkelvormige bewegingen en lange slagen gebruikt om het lichaam energie te geven.

  • Diepe massage: lokaliseert delen van het lichaam met meer krachtige bewegingen om diepe spierlagen aan te pakken.

  • Sportmassage: technieken zijn vergelijkbaar met Zweedse massage, maar ontworpen om sportblessures te behandelen.

  • Triggerpoint-massage: richt zich op strakke spieren die ontstaan ​​na blessures.

Massage is ook gunstig bij het verlichten van stress, als slaapmiddel, om ontspanning te bevorderen, en wordt zelfs gebruikt in hospices om de kwaliteit van leven te verbeteren.


Meditatie

Beschouw meditatie van de geest als wat oefening is voor het lichaam: een methode om je gezondheid te behouden en in balans te houden. Maar hoe begin je met meditatie? Veel mensen denken dat ze hun gedachten niet kunnen uitschakelen en mediteren, maar net zoals er oefening nodig is om kunstschaatsen of zwemmen te leren, is er oefening nodig om de fijne kunst van het mediteren te leren. Een ding om op te merken over meditatie voor beginners is dat het WEL moeilijk is. Laten we dat nu uit de weg ruimen en leren hoe we meditatie kunnen benaderen.


Twee soorten meditatie om te overwegen zijn concentratiemeditatie en mindfulness-meditatie. Concentratiemeditatie vereist dat je je op een enkel punt concentreert, zoals het keer op keer herhalen van één woord, kijken naar een flikkerende kaarsvlam of luisteren naar repetitieve muziek. Mindfulness-meditatie houdt in dat je gedachten door je geest laat gaan zonder erop te reageren. Als meditatie nieuw voor je is, begin dan met korte sessies en werk toe naar langere sessies, zodat je je niet ontmoedigd voelt.


Ontspanning is een voordeel van meditatie, naast stressverlichting, zelfacceptatie, verbeterde mentale focus en gevoelens van welzijn.Yoga

De meesten van ons hebben de glanzende foto's gezien van mensen die balanceren in onberispelijke yogahoudingen en vragen zich af hoe ze dat doen? Misschien zie je ze zelfs en denk je: "Dat kan ik niet!" Hoewel je misschien nog niet klaar bent voor de handstandschorpioenhouding, kun je waarschijnlijk de kinderhouding ( balasana ) of de neerwaartse hond ( Adho Mukha Svanasana ) proberen.


Zelfs als je geen geavanceerde houdingen kunt doen, zijn er yogahoudingen die mensen van alle niveaus kunnen doen.


Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn er overal op internet en in bibliotheekboeken yoga-instructies te vinden. Een andere uitstekende bron is YouTube, vooral het kanaal Yoga met Adriene . Op haar kanaal vind je yoga-uitdagingen van 30 dagen, yoga voor senioren, yogahoudingen voor mensen in een rolstoel en yogahoudingen voor aan je bureau.


Het beginnen met yoga kan uw welzijn ten goede komen door uw flexibiliteit te verbeteren, de spiertonus en -kracht te vergroten en uw energieniveau te verbeteren. Als je al een atleet bent, is yoga een waardevolle vorm van crosstraining als je deelneemt aan duursporten, zoals hardlopen over lange afstanden. Yoga is ook heel ontspannend en kan stress verminderen.

Comentários


bottom of page